tiistai 24. helmikuuta 2015

Hei, aurinko on tallella :)

Näinä harmaan tihkusateisina hiihtoloman päivinä alkaa hiljalleen tuntua siltä kuin aurinko olisi meidät täysin hylännyt. Nyt, kun pitäisi olla hohtavat hanget, parhaat hiihtokelit ja mukava pikku- tai vähän napakampikin pakkanen.

Vaan miten ihanaa olikaan herätä eiliseen maanantaiaamuun, kun aurinko pilkotti matalalta taivaanrannasta ja heitti puiden välistä maassa vielä jäljellä olevaan lumeen pitkän iloisenkeltaisen aurinkoviirun halki pihan. Ei se siis ole meitä kokonaan jättänyt :)

Piti käydä äkkiä nappaamassa hätäinen kuva muistoksi ja todistusaineistoksi - ja onneksi kävin, sillä eipä tuota riemua kauaa riittänyt, pian oli jälleen maisema paksun pilviverhon peitossa.

Mutta oli tuo silti piristävä alku viikkoon.

Ja nythän sitä povataan jopa ennätysaikaista kevättä, saas nähdä mitä tuleman pitää!

Oli toisenakin päivänä aikamoiset karkkivärit tuossa vähän aikaa sitten.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Taimia pukkaa, se on aina mukavaa!

Pienet tomaatinalut puskevat pintaan.
Viikko sitten kylvämistäni tomaatinsiemenistä nousivat ensimmäiset taimet juuri pintaan, on niitä odotettukin. Vähän väliä on tullut käytyä kurkkimassa, eikö mitään ilmesty! Miten sitä onkaan näissä hommissa malttamaton kuin pikkulapsi.

Ensimmäisinä päivänvaloon putkahtivat keltaiset kirsikkatomaatit, Cereza amarilla. Eivätköhän muutkin tule pian perässä.

Kylvin nyt yhteensä 12 eri tomaattilajiketta. Joukossa ovat kaikki lempilajikkeeni, ennen muuta varmasatoinen, mukavanmakuinen ja -näköinen hauskan raidallinen Tigerella sekä runsassatoinen ja varma kirsikkatomaatti Tiny Tim.

Tässä linkki aiempaan juttuuni, missä kerron kokemuksiani erilaisista tomaattilajikkeista.

Mitkä tomaattilajikkeet ovat sinun suosikkejasi?

torstai 19. helmikuuta 2015

Puutarhamessut mielessäin...

Huomasin seikkalevani netissä syvällä tulevien puutarhamessujen pauloissa. Oli ihanaa haaveilla erilaisista, toinen toistaan vehreämmistä tapahtumista - minne kaikkialle sitä olisikaan mahdollista mennä käymään?

Aloin siinä ihmettelemään, mitenkäs olinkaan tullut päätyneeksi tuonne tapahtumatarjonnan pariin? Ai niin, luin ensin hesarin sivuilta hauskan jutun uudesta kasvista; tomaatin ja perunan yhdistelmästä! Siis kasvi, joka tuottaa versoillaan tomaatteja ja juuristossa perunoita. Sukulaiskasveja kun ovat, niin tämä on täysin mahdollista.

Jutussa kerrottiin, kuinka suomalainen puutarha-alan yritys oli äkännyt tämän uutuuskasvin hollantilaisilla puutarhamessuilla - ja sitä kautta päädyin tutkailemaan tulevaa messutarjontaa niin meillä kuin muuallakin.

Ulkomailla näyttäisi olevan tarjolla mitä houkuttelevampia tapahtumia, voi kun joskus olisi tilaisuus seikkailla vaikka useammille ulkomaisille puutarhamessuille. Sillä täytyy sanoa, harmi kyllä, kotimaiset messut ovat aika usein olleet minulle jonkinasteinen pettymys.

Itse odottaisin puutarhamessuilta ennen muuta tunnelmaa - erilaisten ihanien kasvien, asetelmien, rakenteiden ja uusien ideoiden runsautta, elämyksiä ja nautintoja kaikille aisteille. Tuoksuja, kaunista katseltavaa, vähän hypisteltävää, jotain pientä tekemistä, ehkä maisteltavaakin.

Monesti messuista on kuitenkin jäänyt vähän valju olo. Ainakin isoimmista tapahtumista, pienet voivat olla kotoisampia. Kaupallisuus työntyy messuilla monesti läpi liiankin kanssa, tuotteet on räiskitty esille sen kummemmin vaivaa näkemättä ja asiaa miettimättä. Ja tuotteitaan puoliväkisin tyrkyttävät myyjät vielä täydentävät tunnelman.

Vaan onkohan ruoho vihreämpää aidan toisella puolen? Tänä keväänä olen menossa ensimmäistä kertaa messuilemaan länsinaapuriimme Nordiska Trädgårdar -tapahtumaan. Kovasti innoissani odotan messumatkaa, odotukset ovat kieltämättä aika korkealla, luotan niin ruotsalaisten tyylitajuun :)


Sarin puutarhat -blogissa on jälleen kattava lista tulevista messutapahtumista, neljättäkymmenettä tapahtumaa näyttää jo olevan tulossa!

Odotatko sinä kevään messutapahtumia?


maanantai 16. helmikuuta 2015

Kasvivalaisimen voittaja on...

Blogini kevätarvonnassa oli palkintona Kodin kukkien verkkokaupan lahjoittama Philips GreenPower LED -kasvivalaisin. Arvontaan osallistui yhteensä 49 henkilöä yht. 93 arvalla.

Arvoin voittajan Random.org:illa, mistä voittonumeroksi tuli 31. Tämä tarkoittaa, että voittaja on Maarit Garden Of My Dreams -blogista, onneksi olkoon!

Kodin kukat lähettää palkinnon suoraan voittajalle, kunhan saan osoitetiedot ilmoitettavaksi heille.

Lämpöiset onnentoivotukset Maaritille arvonnan voitosta ja kiitokset kaikille osallistuneille kivoista kevätmietteistä!

lauantai 14. helmikuuta 2015

Luulin olevani ajoissa...

Olen aiemmin kertonut, kuinka minulla on yleensä vaikeuksia saada itseäni motivoitua kylvöhommiin riittävän aikaisin, näin kun talvi on vielä parhaimmillaan, eikä keväästä ole juuri tietoakaan. Niin on ollut jälleen hiukan nytkin.

Kuvittelin silti olevani nyt kerrankin liikkeellä hyvissä ajoin, kun sain juuri haudattua ensimmäiset tomaatinsiemenet mullan uumeniin. Kunnes, tulin vilkaisseeksi viimevuotisia kylvöaikataulujani, ja sainkin huomata olevani viimevuotisesta jopa muutaman päivän myöhässä. Eivätkä taimet silloinkaan olleet mitenkään liian varhaisia.

No, kyllä taimet varmasti vielä hyvin kerkiävät, ja kasvatteluintoani lisäävät kyllä hyvä kasvivalaisin, jonka valossa tiedän taimien nyt varttuvan hyvin, sekä toisaalta kasvihuoneemme, jota sain viime kesänä paranneltua monella tapaa - siitä lisää joskus myöhemmin...

Vielä tämän viikonlopun ajan sinunkin on mahdollisuus osallistua tuollaisen samanlaisen kasvivalaisimen arvontaan kevätarvonnassani, kannattaa osallistua!

Mukavaa ystävänpäivä- ja laskiaisviikonloppua, muistakaahan herkutella ihanilla kermapullilla!

perjantai 6. helmikuuta 2015

Nam, miten hyvä ja helppo arkiruoka!

Tämän helpompaa ei voi ruoanlaitto olla.

Otin pakastimesta rasiallisen ihanaa, omatekoista tomaattikastiketta ja kaapista paketillisen valmista kaupan papusekoitusta. Näistä syntyy nopeasti mainio kastike pasta-annokselle.

Tomaattikastike laitetaan kattilaan kuumenemaan ja sekaan pavut, joita voi halutessaan puristella sormien välissä hiukan pienemmiksi.

Samanaikasesti toiseen kattilaan pastaa kiehumaan.

Halutessaan tomaattikastiketta voi vielä lisämaustaa esim. (tuoreilla) yrteillä.

Kastike sekoitetaan kypsän pastan joukkoon, tai jokainen kokoaa aineksista oman annoksensa. Pinnalle vielä ripaus juustoraastetta, ja valmista tuli!

Oikein hyvää helmikuun ensimmäistä viikonloppua!

maanantai 2. helmikuuta 2015

Pieni kurkistus kevääseen




Oli Kaupungissa käydessä vähän ylimääräistä aikaa. Päädyin suureen puutarhaliikkeeseen, jossa olikin jo ihanasti kevään tuntua.

Paljon monenlaista vihreää, jolla on kyllä aina ihmeen virkistävä vaikutus.

Oli useammanlaista kukkivaakin, mm. monenkirjavia esikoita ja tulilatvoja, hortensioita, astereita, erilaisia orkideoita - sekä tottakai tulppaaneja.



Ja tietysti toinen toistaan houkuttelevampia ruukkuja ja muuta ihanaa pikkutavaraa.

Ensimmäiset puutarhasiemenetkin näyttivät saapuneen.










Oli mukava vain kierrellä katselemassa ja haistelemassa vähän kevään tuulia. Jätin nimittäin kauppaan mennessä varmuuden vuoksi kukkaron pihalle autoon, ettei tule heräteostoksia. Hyvin selvisin takaisin todellisuuteen - pihan lumiseen maisemaan, ainakin tällä kertaa!

Oikein hyvää viikon - ja helmikuun alkua!


ps. Naistenhaun blogista löytyy tuore kirjoitukseni puutarhasuunnittelusta. Käypä kurkkaamassa, jos aihe kiinnostaa!


Kiva kun kävit, tulethan toistekin!
Ja laitathan mieluusti kommenttia,
jos sinulla on mielessä toiveita tai muuta blogini suhteen!